Sari la conținut

Se aud colindători

Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iași, în colaborare cu parohia „Nașterea Maicii Domnului’ – Talpalari, organizează astăzi, de la ora 15:00, la Biserica Talpalari, aflată în vecinătatea cinematografului Victoria din Iași, „Seară de colinde și cântări religioase”. Vor concerta Corul psaltic ‘Floralia’ al Universității de Arte ‘George Enescu’ din Iași și Corul ‘Adoramus’ al studenților teologi din Eparhia Romanului și Bacăului.

La Biserica “Buna Vestire” din Iasi va avea loc maine, de la ora 18:00, Concertul de colinde “Pregatire pentru Craciun, preserbare pentru Nasterea Domnului”. Vor concerta corul Bisericii “Buna Vestire” din Iasi, format din studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ a Universitatii ‘Al. I. Cuza’ din Iasi si de la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iasi si Corul “Byzantion” din Iasi. “Începând cu anul 2004 la biserica noastra este organizat cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului un concert de colinde. In decursul timpului au participat mai multe formatii corale importante din Iasi. Am constatat ca acest concert este foarte mult dorit de credinciosii parohiei si de cei care vin la biserica. Concertul este o invitatie pentru apropiatii bisericii noastre de a se pregati pentru Nasterea Domnului”, a spus paroh pr. Iulian Necula, consilier al Sectorului economic-financiar al Arhiepiscopiei Iasilor.

Duminica, 19 decembrie, orele 17.00, la Catedrala arhiepiscopala din Roman, cu binecuvintarea PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, va avea loc un concert extraordinar de colinde. Sub genericul “Dupa datini colindam”, vor interpreta cantari specifice traditiei noastre ortodoxe Corul “Filomelos” din Onesti, “Cuviosul Iosif” de la Manastirea Varatec si Ansamblul Folcloric “Florile din Cucuieti”. (C.Ciofu)

Sursa: mmb.ro
http://www.crestinortodox.ro/stiri/crestinortodox/se-colindatori-122685.html
http://ortodoxiepenet.blogspot.com/2010/12/se-aud-colindatorii.html
http://www.ziarullumina.ro/articole;1475;1;49824;0;Se-aud-colindatorii.html
http://www.doxologia.ro/stire/20101217/se-aud-colindatori

Lasă un răspuns