Sari la conținut

La mulți ani Filomelos, mulțumim Byzantion!

filomelos fotoNimeni nu s-a așteptat vreodată că vom dăinui atât de mult, însă iată că s-au împlinit cinci ani de când ne cântăm haiducia. Am împlinit cinci ani de bucurii și de frământări, însă noi îi numim cinci ani de dăinuire. Am căutat mereu acolo unde nu era mai nimic și iată că s-a înmulțit, am zis de multe ori că totul s-a terminat, însă Dumnezeu S-a milostivit și ne ține în continuare împreună.

Darul ideal este cel care te ia prin surprindere și te pune în fața unei bucurii cu care nu ai fi sperat vreodată că te vei întâlni. Un astfel de dar am primit noi, și prin tăcerea părintelui Petrică Cautiș împreună cu părintele protopop Costel Mareș nimic din proiect nu ne-a fost dezvăluit și totul s-a transformat într-o frumoasă surpriză. Bucuria de a putea da răspunsurile la strană împreună cu membrii grupului Byzantion ne-a pus pentru prima dată în fața mentorilor noștri, pe care ne dorim să-i urmăm cât mai mult și cum putem noi mai bine. Domnul prof.prep.univ. Adrian Sîrbu, dirijorul grupul Byzantion ne-a încredințat de prietenia ce s-a întremat și că bucuria a fost deopotrivă, iar că singurul liant care poate ține un grup închegat este dragostea lui Dumnezeu.

Acest eveniment nu ar fi fost deplin dacă nu ar fi fost și binecuvântarea și sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul care a fost alături de noi de la înființarea, până la aniversarea celor cinci ani. Preasfinția Sa, a transmis prin părintele arhidiacon Ciprian Ignat, regretele că nu a putut fi prezent, mesajul său la ceas aniversar și o distincție de vrednicie dată doamnei profesoare Paula Cautiș pentru toată munca sa, pentru toată jertfa pusă în slujba corului. Preasfinția Sa a ținut să ne dăruiască un microfon de fond, alături de aparatura necesară, pentru ca în călătoriile și drumurile noastre, cântul bizantin să se facă mai lesne auzit.

Părintele protopop Costel Mareș, gazda întregului eveniment ne-a dovedit încă o dată dragostea sa prin toată grija și osteneala, ospitalitatea și atmosfera extrem de caldă cu care ne-a primit. Surprizele noastre nu s-au oprit aici pentru că atunci când nu ne-am așteptat, Dumnezeu ne-a rânduit în cale oameni cu mărinimie care nu s-au sfiit să dăruiască din truda și sudoarea lor pentru multe din cheltuielile acestui proiect. Alese mulțumiri aducem doamnei Camelia Boitan pentru frumoasa lecție de dăruire și sacrificiu pe care ne-a ținut-o. Prin faptul că oameni de un înalt calibru s-au întâlnit într-o liturghie aniversară, pentru noi, de fapt devenim mai conștienți, că deși lucrarea noastră aparent nu se vede, ea zidește în suflete niște punți la care nu trebuie să abdicăm, oricâte ispite ar apărea.

Sursa: http://filomelos.blogspot.ro/2012/08/12-august-2012-la-multi-ani-filomelos.html

 

 

Lasă un răspuns