Sari la conținut

Înscrie-ți numele în lista abonaților Primei Cărți Psaltice Românești – Irmologhionul Catavasier de Macarie Ieromonahul

chinonicarNu rata șansa de a-ți înscrie numele în lista de abonați ce va fi inclusă în Prima Carte Psaltică Românească, retipărită pentru întâia oară la Iași, după aproape 200 de ani. Alături de Irmologhionul Catavasier al marelui compozitor Macarie Ieromonahul, numele tău, titulatura și numărul de exemplare achiziționate vor reprezenta pentru generațiile viitoare mărturia vie a interesului concret exprimat de către noi toți, clerici, psalți, iubitori de psaltichie pentru retipărirea acestei monumentale lucrări! Asociația Culturală Byzantion demarează, pe această cale, un nou format al produselor sale editoriale care vor conține liste de abonați, ca o legătură mai strânsă cu cei care doresc să susțină activitatea noastră editorială.

 Opera de reeditare a Irmologhionului lui Macarie reprezintă o inițiativă amplă, ce implică:
– tehnoredactarea partiturilor psaltice;
– revizuirea și actualizarea textelor imnografice în acord cu edițiile liturgice cele mai noi ale Patriarhiei române;
– revizuirea textelor muzicale și corecturi de ortografie;
– notarea isoanelor;
– notarea elementelor de ritm.

O bogată anexă ce însumează peste 150 de pagini, adună pentru prima dată laolaltă toate catavasiile de peste an, în varianta pe scurt. Acestea sunt semnate de autori precum I. Popescu Pasărea, Visarion Duhovnicul, Anton Pann, Ștefanache Popescu. Astfel, în această carte vei găsi tot ceea ce ai nevoie în materie de catavasii.

În debutul lucrării, un amplu studiu prezintă informații cu privire la toate aspectele ce au fost revizuite și oferă o posibilă interpretare a controversatei Prefețe semnate de Macarie Ieromonahul.

Lucrarea, ce va fi tipărită în condiții grafice excepționale, reprezintă o muncă asiduă a echipei de cercetători a Asociației Culturale Byzantion și însumează 450 pagini. Prin înscrierea numelui tău în lista de abonați nu doar că încurajezi Asociația Culturală Byzantion în a-și continua activitățile editoriale, dar vei lăsa generațiilor viitoare o mărturie a faptului că noi, cei ce azi, arătăm concret dragostea noastră față de cartea psaltică românească.

Lasă un răspuns