Sari la conținut

Din activitatea corului

ai65699n189488Din 1997 şi până astăzi membrii corului s-au bucurat de felurite activităţi importante, acceptant provocarile in ordinea in care au venit. Mai întâi au fost slujbele de la hramurile mănăstirilor din ţară, la care acel grup entuziast de seminarişti răspundea cu zel, fiind un aşteptat prilej de a cânta împreună partituri noi, ore în şir.

Aceste invitaţii au reprezentat, mai târziu, încurajarea de care era nevoie pentru a merge mai departe, îndrăznind să credem că putem şi noi să înregistrăm un album. Şi aşa am prins mai mult curaj prin apariţiile discografice.

În anul 2002, îndelungile năzuinţe de a ajunge în vechea Eladă aveau să fie, în sfârşit, răsplătite prin purtarea de grijă a actualului Părinte Patriarh Daniel, fapt ce a reprezentat începutul unei colaborări extrem de fructuoase cu domnul Lykourgos Angelopoulos, Arhonte Protopsalt al Arhiepiscopiei de Constantinopol şi Profesor de Muzică Bizantină la Conservatorul de Stat din Atena. Din 2005 am avut onoarea de a reprezenta muzica bizantină în varianta interpretativă românească la diferite festivaluri de muzică sacră sau medievală din Europa, în contextul unui interes crescând al festivalurilor din Occident pentru acest gen muzical. Dar, după toate momentele de înaltă ţinută culturală şi muzicală alături de intepreţi renumiţi ai muzicii închinate lui Dumnezeu, cel mai mult ne-am bucurat de privegherile de noapte din Grădina Maicii Domnului.

 

Lasă un răspuns