Sari la conținut

Corul Byzantion a participat la slujba hramului mănăstirii Eikosifinissa din Drama (Grecia)

Drama 2018 sitePe 14 si 15 august 2018, Corul Academic Byzantion a participat, pentru al III-lea an la rând, la hramul mănăstirii Eikosifinissa din Grecia, la invitația Înaltpreafințitului Pavlos, Mitropilt de Drama şi exarh al întregii Macedonii şi prin purtarea de grijă şi ospitalitatea întregii obşti a așezâmântului monahal. 


Cu această ocazie, a fost savârşită slujba de priveghere precum şi Sfânta Liturghie, a doua zi dimineață, soborul de preoți şi diaconi fiind condus de către Înaltpreasfințitul Theofilaktos de Tripoli. Înființată în secolul al V-lea de către Sfântul Gherman, mănăstirea păstrează icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care a fost pictată de însuşi ctitorul aşezământului şi care este îndelung ajutătoare pentru naşterea de prunci. De asemenea, aghiazma ce izvorăşte în curtea mănăstirii a vindecat de-a lungul veacurilor nenumărați bolnavi de cancer.

 
Hramul mănăstirii este o sărbătoare spirituală mult aşteptată în fiecare an de către ortodocşii veniți din toate părțile Greciei, iar slujba de priveghere redă întru totul atmosfera şi sonoritățile de la Sfântul Munte Athos.

Lasă un răspuns