Costin Moisil este cercetător la Universitatea Națională de Muzică București și Muzeul Țăranului Român. Este doctor în muzicologie al Universității din Atena, cu o teză despre naționalism și muzica bisericească românească, realizată sub conducerea lui Katy Romanou.
Preocuparea sa majoră o reprezintă muzica bisericească, pe care o studiază atât prin cercetări de teren, cât și prin analiza pieselor din tipărituri și manuscrise în notație medio- și neo-bizantină și pe portativ. Este interesat de problemele de identitate, raporturile între scris și oral, reconstrucția muzicilor din trecut, adaptarea cântărilor grecești în română, teoria modurilor.
A publicat două cărți la Editura Muzicală – Românirea cântărilor: un meșteșug și multe controverse și Geniu românesc vs. tradiție bizantină. Imaginea cântării bisericești în muzicologia românească – cea din urmă distinsă de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România cu Premiul pentru Istoriografie pe anul 2016.
Este redactor al revistei de muzicologie a UNMB, Musicology Today, și contribuie, alături de Speranța Rădulescu și Florin Iordan, la publicarea colecției de CD-uri de muzici tradiționale Ethnophonie.