Sari la conținut

Soprana Mihaela Grăjdeanu (Opera Naţională Română din Iaşi) va susține cursuri practice de tehnică de cânt în cadrul Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin de la Iași

O întâlnire mult așteptată, cursul sopranei Mihaela Grajdeanu (Opera Națională Română din Iași), unul din invitații de marcă ai evenimentului Masterclass de Cânt Bizantin de la Iași, rămâne în continuare o dorință clar exprimată atât din partea cursanților cât și a profesorilor invitați la edițiile anterioare.
Domnia sa va aborda în cele cinci zile ale atelierului de lucru tehnica de cânt, de la elementele de bază ale fonației, până la elemente stilistice. Cursurile cu soprana Mihaela Grăjdeanu au reprezentat în ultimele ediții ale Masterclass-ului un punct de interes, în special pentru aspectul practic pe care îl reprezintă metoda domniei sale de lucru cu fiecare cursant în parte.
În acest fel, sunt arătate tuturor celor prezenți aspecte deosebit de importante care țin de anatomia aparatului sonor și buna lui funcționare, igiena vocală, temeinica pregătire pentru cântarea la slujbe, diferite tehnici de cânt pentru întreținerea vocală dar și pentru îmbunătățirea modului de a cânta.
Cursul devine un adevărat laborator în care sunt atent studiate și corectate aspecte precum respirația, dicția, poziția sunetului, atacarea acestuia etc. Nu în ultimul rând, participanţii vor lua parte la dezbateri foarte interesante pe tema particularităților stilistice de la belcanto la stilul psaltic.

Lasă un răspuns