Sari la conținut

Miriam Marinou

miriam

Miriam Marinou s-a născut în Atena, în anul 1976. În 1994, a absolvit Liceul de Muzică din Pallinis (Grecia), unde și-a început educația muzicală sub îndrumarea cunoscuților profesori Ioannis Arvanitis și MariosMavroidis.

În 2000, absolvă studiile de tamburá (instrument cu coarde), iar, în 2015, a absolvit Conservatorul „NikosSkalkotas” din Atena, unde a studiat „Teoria și practica muzicii psaltice” cu vrednicul de pomenire Lykourgos Angelopoulos.

Din anul 2001, predă tamburá, muzică bizantină și cântec folcloric la școlile de muzică din Tripoli, Sparta și IliouAttiki.

În 2003, înființează Ansamblul Folcloric al Asociației de Dans din Tripoli, unde a predat cântec folcloric.

Din 2010, este dirijoarea Corului Bizantin Feminin și a Corului Bizantin al Școlii de Muzică din Ilias.

A participat, ca solist, în cadrul concertelor date de Corul Bizantin Grec și Lykourgos Angelopoulos cu „Slujba celor trei tineri din cuptor” (exighisire de MichalisAdamis) în Italia (1995), la New York (1996), la Copenhaga (1997), la Paris (2000), la Atena (2010).

corul feminin grecesc miriam

Corul Bizantin Feminin, înființat și dirijat de către Miriam Marinou, debutează în anul 2010 prin cercetarea sistematizată și promovarea tezaurului imnografic al muzicii bisericești.

Activitățile corului au avut ca scop inițial punerea în practică a cunoștințelor teoretice de către membrii săi.

Imboldul pentru această inițiativă l-a reprezentat atât dragostea pentru muzica bizantină,cât și pentru dascălul Lykourgos Angelopoulos, pentru care înființarea unui cor psaltic feminin reprezenta un mai vechi deziderat.

Printre manifestările artistice la care a participat și Corul Bizantin Feminin, amintim: Festivalul Corurilor bizantine (2012, 2014, 2015), Proiectul pentru educarea copiilor din Africadin orașul Metamorphosis (2015), Sărbătorile Centrului Spiritual al orașului Kallithea (2010), concertele Școlii de limbă germană (2010) ș.a.

Lasă un răspuns