Sari la conținut

Ediția a XIV-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași

Avem bucuria de a vă anunța că Masterclass-ul Internațional de Cânt Bizantin de la Iași, cel mai mare eveniment din România dedicat exclusiv predării și interpretării Artei Psaltice, a ajuns anul acesta la ediția a XIV-a (11-16 iulie 2021).

Timp de 5 zile, va fi prezent la Iași domnul Panagiotis Neochoritis, Arhon Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos (Patriarhia Ecumenică de Constantinopol), care va susține cursuri intensive de interpretare a Artei Psaltice, lucrând zilnic la nivel avansat cu un grup select de cursanți ce au o vastă experiență în cântarea de strană.

Urmând tradiția edițiilor anterioare, evenimentul îmbină cursuri practice cu prezentări teoretice, astfel încât cursanții vor beneficia de conferințe, dezbateri și discuții cu caracter interdisciplinar, în limbile greacă și română, asigurându-se traducerea orală consecutivă.

În cadrul celei de-a XIV-a ediții vor conferenția, de asemenea, personalități de renume internațional precum: Prof. dr. Athanasios Vourlis (Atena), Cercet. dr. Evangelia Spirakou (Atena), Conf. univ. dr. Maria Alexandru (Salonic), Ierom. Petru Pruteanu (Lisabona), Conf. univ. dr. Zamfira Danilă (Iași), Cercet. Ion Minoiu (București), Cercet. Evghenia Ignatenko (Kiev).

Nu ratați șansa de a vă înscrie la acest eveniment de talie internațională și de a învăța direct tainele interpretării de la unul din cei mai renumiți dascăli ai Artei Psaltice! Pentru înscrieri, accesați linkul: https://byzantion.ro/masterclass/editia-a-xiv-a-2021/formular-inscriere-mcb.html

Pentru mai multe detalii cu privire la programul evenimentului accesați linkul: http://byzantion.ro/masterclass/content/editia-a-xiv-a.html.

Lasă un răspuns