Sari la conținut

Pr. Constantin-Nichifor HRESTIC

-membru din aprilie 2003;

Hrestic Constantin Nichifor s-a născut la data de 7 aprilie 1985, la Iaşi, într-o familie preoţească. A absolvit Seminarul Teologic „Sf Vasile cel Mare” din Iasi, promotia 2005, unde, spre sfarsitul anilor terminali a preluat stafeta coordonarii grupului psaltic „Basileus” in calitate de dirijor, lasand in arhiva seminarului diplome si premii obtinute in urma participarii la diferite festivaluri si concursuri scolare de muzica, dar si reusita imprimarii unui CD Basileus cu titlul „Imne bizantine din vatra ortodoxiei”.

In perioada studentiei 2005-2012 a fost psalt al Catedralei Mitropolitane din Iasi. Dirijor al corului de psalti „Chivotul” al catedralei, in anul 2008 va efectua o serie de inregistrari audio, cu initiativa si binecuvantarea PF Daniel, cand era Mitropolit la Iasi, scotand la lumina un nou CD cu titlul „Florilegiu muzical bizantin”.

Licenţiat în teologie, va absolvi şi studiile muzicale de licenţă şi masterale din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar în anul 2011 este hirotonit preot.

Din anul 2012 până în prezent este dirijor al Coralei preoţeşti „Apostolii” a Arhiepiscopiei Iaşilor, profesor asociat(suplinitor) pe catedra de Educatie muzicala, iar în februarie 2016 devine coordonatorul Programului de formare profesională a cântăreţilor bisericeşti din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

hrestic nichifor